Waarom moet marktkramer nog altijd thuisblijven ?

kippenkraam Heindrickx

De brief van de dag op HLN op 30/04 komt van een kippenhandel : Waarom moeten marktkramers nog altijd thuisblijven ?   Een terechte vraag !  Waarom mag een kippenkraam geen gebraden kip verkopen, terwijl een slager dit wel mag doen vanuit zijn winkel ?

De brief van Matthias Heindryckx : 

Kritiek geven op de politieke beslissingen is makkelijk en zullen wij hier niet doen. We hadden alleen graag eens een stem gekregen, omdat we soms uit de boot vallen. Eén van de alleroudste en mooiste beroepen ter wereld, dat van marktkramer, glipt door de mazen van het net. In deze uitzonderlijke tijden moeten we gesloten blijven.

We brengen uiteraard begrip op voor de lockdown, want ook voor ons primeert de nationale gezondheid. Maar wij denken dat de openbare markt net kan bijdragen tot het veilig voorzien van voedsel. Want kunt u me vertellen waarom een onderscheid gemaakt wordt tussen een handelaar met een fysieke vestiging (bakker, slager, groente- of kaaswinkel) en een ambulante handelaar die dezelfde producten verkoopt en perfect dezelfde maatregelen kan treffen? Waarom een slager vandaag gebraden kippen mag verkopen, maar de uitbater van een kraam met kip-aan-het-spit niet?

Matthias Heindryckx

bron : brief van de dag HLN 30/04/2020

Bladwijzer maken Permalink.

Eén reactie

  1. Roekaerts Linda

    Beste,
    Deze vraag stel ik me ook. Waarom mag een winkel wel open en wij mogen niet op de markt ..ik vind het persoonlijk veiliger op een markt dan in de winkel…Wij betalen ook alles wat een winkelier betaald. De openbare markten zijn reeds fel verminderd daarmee bedoel ik dat er al veel mensen hebben moeten stoppen omdat ze met hun vrachtwagen niet meer welkom zijn en dan deze tegenslag nog precies dat wij van het straatbeeld moeten verdwijnen dat we niet meer welkom zijn…

Reageren is niet mogelijk